Ekonomisk träning för alla

Ekonomisk träning för alla

Träning är bra för både den fysiska och mentala hälsan men kan ibland fresta på i kassan. Att gå på gym eller skaffa sportutrustning kan kosta en hel del, för att inte tala om proteinpulver och andra kosttillskott. Då det är extremt viktigt att hålla kroppen i fin form så är de goda nyheterna att det finns massor av ekonomiska sätt att träna på som kan passa alla typer av människor.

Här kan du läsa om ekonomiska sätt att träna på som kommer att ge dig både god kondition och ökad styrka. Allt du behöver är några enkla saker som hantlar och gummiband och du kan exempelvis hitta rabattkod till apotek hjärtat för att få extra bra priser på det du köper. Det behöver inte kosta att komma i fin form!

Träna billigt hemma

Fördelen med att träna hemma är att det är enkelt och tidssparande, nackdelen att det kan vara svårt att hitta motivationen. Många människor upplever att det finns för många distraktioner hemma, inte minst kylskåpet, och slutar ofta med träningen inom en kort tid trots en ambitiös start. Ett bra tips för att motverka detta är att instifta en rutin, exempelvis att träna en halvtimme varje dag vid exakt samma tidpunkt, och att göra i ordning en liten träningshörna där träningsmattan och redskapen kan ligga framme hela tiden istället för att behöva plockas bort och ställas fram.

Om du inte vet hur du kan träna så finns det mycket bra tips- och instruktionsvideor på nätet som gjorts av träningsexperter och atleter. Här kan du hitta råd om hur du ska utföra olika övningar men också hur du kan lägga upp en veckoplan och vad du ska äta. Det finns också roliga träningspass som du kan följa med många olika variationer – en annan viktig faktor för att hålla motivationen uppe.

Träna ute

Det kan låta som en självklarhet att uteträning är billigt men faktum är att det kan kosta mer att träna ute än inne. Löpning kräver till exempel mycket bra skor och ska du åka skidor kostar hela utrustningen en hel del. Däremot så är de båda bra investeringar för att du ska kunna hålla igång och betalar sig i långa loppet. En frisk kropp innebär att du har energi och styrka i livets alla skeden, och det kan vara värt de där extra slantarna.

Bra utomhusaktiviteter som inte behöver kosta mycket alls är att simma och att promenera och i många städer finns det bra utegym med utrustning som framförallt främjar musklerna. Även om du inte har tillgång till sådana så kan du utnyttja naturen i sig; vid en skogspromenad så kan du göra armhävningar både fram- och baklänges vid varje stubbe och få starka benmuskler genom att gå upp för branta kullar.

dante