Träna yoga på Bali

Träna yoga på Bali

Att träna yoga är underbart, både kropp och själ mår bra av denna träningsform. För den som önskar ta yogan ett steg längre rekommenderas att åka på en träningsresa till Bali. Ön Bali hör till Indonesien och hit lockas människor från hela världen för att hitta lugn och harmoni genom just yoga. Det finns förstås massor av ställen på ön där man kan få yogalektioner och här nedan tänkte vi lista våra favoriter.

Packa med rätt kläder för yoga på resan

Innan du bestämmer dig för var och med vem du ska ta yogalektioner är det viktig att du har med dig rätt utrustning för aktiviteten. Något som många brukar ta för givet är att det finns yogamattor att låna på platsen för yogan men så är inte alltid fallet. Ta gärna med en matta för att vara på säkra sidan. Utöver detta behöver du förstås kläder att yoga i, som bör vara svala och mjuka. Tänk på att det är omkring 30 grader i landet och sol i princip året runt. För att inte bli uttorkad kan det vara bra att ha med sig en vattenflaska. Här kan du hitta unika Vattenflaskor med tryck, om du önskar ha en sådan med dig på passet.

Yoga i Ubud

Ubud som ligger in mot land med både djungel och risfält i omgivningarna är kanske den mest ultimata platsen för yoga. Hit reser de flesta yogafantaster för att stå i ”hunden” och ”kejsaren” tillsammans i grupp. Bland alla studios i Ubud som erbjuder yogaklasser är nog den mest populära och kända studion den som kallas för ”The Yoga Barn”. Här erbjuds 11 klasser per dag med olika inriktningar.

Yoga i Canggu

I Canggu ligger ett hotell som heter Serenity eco guesthouse and yoga. Detta hotell erbjuder inte bara boende utan också yogaklasser på alla nivåer. Hit är alla välkomna, såväl nybörjare som proffs. Här kan till och med den som önskar bli yogainstruktör välja att gå en kurs.

Power of Now Oasis – Yoga Studio Bal i Denpasar

I samma ort som själva flygplatsen ligger på ön finns denna studio. På Power of Now Oasis erbjuds ett helhetskoncept för att hitta lugn och harmoni. Här finns allt från yogaklasser till massage och andra behandlingar. Stället är perfekt för den som inte vill resa långt från flygplatsen för att hitta lugnet.

Hyra privat instruktör för yoga

För den som vill ha en extra intensiv yogalektion finns det privata instruktörer att boka. Instruktörerna brukar kunna komma hem till kunden eller till den plats där kunden önskar utföra sin lektion. Många väljer en plats som är rogivande, såsom en trädgård eller i någon miljö med naturen runt knuten. När man väljer att hyra en privat instruktör kan man antingen välja att ha lektionen ihop med andra eller ensam. Vill man ha den med andra får man oftast ordna med själva sällskapet själv. Många som turistar i Bali bor ofta i en villa istället för på ett hotell och att beställa hem en yogainstruktör till villan brukar vara en bra idé.

dante