Tävlingar inom crossfit

Tävlingar inom crossfit

Att tävla i crossfit är det många som gör, och just nu pågår en tävling som heter crossfit open. Det är en tävling som alla kan vara med i. Tränar du i en box där någon eller några tränare är godkända domare så är det fritt fram att ställa upp. Det finns en nivå för i stort sett alla. De första klasserna börjar vid 14 års ålder, och de högsta är 60+. Man skiljer på kvinnor och män, samt om man kör den riktiga eller skalade varianten.

Tävlingen pågår i 5 veckor och det släpps en ny WOD natten mellan torsdag och fredag varje vecka. Därefter har man på sig till måndag kväll att utföra sin WOD inför en domare, och sedan registrerar man helt enkelt sitt resultat på nätet. Det roliga med detta är att man kan mäta sig med hela världen på sin egen nivå. Om du till exempel är en kvinna på 52 år, som kör en skalad variant, så kommer det upp en resultatlista på alla som kör samma klass.

Efter fem veckor har man ett gäng som kvalat in till regionals, som är del 1, och de som placerar sig där går vidare till VM. Du kan följa denna tävling på och se vem som vinner.

dante