Återhämtning är lika viktigt som träningen i sig

Återhämtning är lika viktigt som träningen i sig

När man tränar så kan det vara svårt att komma ihåg vikten av återhämtning. Många fokuserar endast på träningen och blir nästan hysteriska när de försöker uppnå bättre resultat. Men när man inte låter kroppen får tid att återhämta sig så är det svårt för den att utvecklas och då kan träningen dessvärre få omvänd effekt. Tränar man till exempel för att gå ner i vikt så är det viktigt att man inte stressar eftersom stress kan öka adrenalinet i blodet och därmed så kommer kroppen att försöka spara reserver vilket gör att du kan gå upp i vikt istället. Allting måste få ta sin tid och det är helt okej om man känner att det tar väldigt lång tid, då är det åtminstone ett hållbart beteende där du inte kommer falla tillbaka i dåliga mönster i första taget.

Vila ofta så att musklerna får återhämta sig

Om man tränar musklerna för att man vill bli starkare så är det inte bra att träna varje dag och att pusha sig själv till max varje gång. Det här kan bli väldigt jobbigt för dina muskler som aldrig får tid att återhämta sig och då bryts de ner istället för att byggas upp. Tänk därför på att vila mycket och ge dig själv vilodagar mellan tunga pass. Även om det är en vilodag så kan du gå ut och gå promenader eller varför inte prova något som simning eller yoga som också är bra för kroppen men inte nödvändigtvis belastar musklerna ännu mer.

Ta hand om dig och unna dig saker

Det är viktigt att man tar hand om sig själv, om det handlar om att besöka en tandläkare i Stockholm eller att gå till en kiropraktor när musklerna värker så är det något man bör göra. Om man inte tar hand om sig själv så kan det leda till att man får mer långvariga skador eller höga sjukräkningar. Det är det inte värt!

Gå på massage

Någon gång då och då kan det vara klokt att skämma bort sig lite extra genom att gå på massage. Det här kan hjälpa kroppen att återhämta sig medan du kan få några minuters avkoppling. När man tränar är det viktigt att hitta fokus när det väl gäller och att kunna slappna av när man är i viloläge. Det här är något som man kan jobba aktivt eller mer passivt med beroende på hur man är som person. En del har enklare att koppla av än andra. Och en del kanske känner att de får mer utav att gå en rask promenad med musik istället för att få en timmes massage någon gång ibland. Det är väldigt personligt.

dante