Äta fräscht och gott

Äta fräscht och gott

Människan är ett djur som alla andra, men på grund av större hjärnkapacitet och ett annat sätt att tänka på har hon blivit teknologiskt avancerad bortom vanlig natur. Idag kan läkare operera på en patient som befinner sig i ett annat land, en bil kan parkera sig själv och man kan översätta konversationer på främmande språk med hjälp av mobilen. Vi har varit på månen!

Vi är djur

Trots alla dessa utvecklingar så är vi dock i grund och botten djur, en del av naturen, och ibland försummar vi detta faktum i vår moderna värld. Enkla saker som doft och hörsel är något vi inte ägnar lika mycket tid åt när det kommer till vår hälsa, och att gå ut och plocka bär i skogen är knappast något man hinner med särskilt ofta. Det är dock synd för följer man bara

Naturvårdverkets direktiv för vad man får och inte får plocka så finns det en enorm hälsoskatt att inhämta i naturen.

Att lyssna på sin kropp är också ett sätt att komma in på en bra kosthållning och om man bara ger den lite uppmärksamhet och äter när den blir hungrig och dricker när den blir törstig har man redan kommit på god väg mot ett friskare liv. Det låter självklart men ofta tänker vi inte på vad vi stoppar i oss på grund av stress och hektiska scheman.

Odla själv

Ett fantastiskt sätt att ta en paus i allt detta är att börja odla egna bär, frukter och grönsaker och har man tillgång till en trädgård, med viktiga verktyg som Kantskärare för att trimma utseende på kanterna, kan man få en både vacker och näringsrik syn framför sig. Har man inte det kan man skaffa sig ett litet växthus att ha ståendes i det soligaste fönstret! Det finns mycket man kan

odla hemma för att kunna se fram emot smakrika och nyttiga upplevelser, som egna citroner, rädisor och bär.

Det är så viktigt att äta bra och giftfri mat! Det handlar inte bara om att hålla en bra kroppsvikt utan även om att sova gott, att ha ett starkt immunförsvar och en jämn blodsockernivå. Att starta dagen med en god och näringsrik müsli ger inte ett bra energiförråd men också en stor njutning som får humöret på topp innan dagen knappt börjat. Man behöver inte bli fanatiker, men genom att hålla lite koll på till exempel socker- och alkoholintaget kan man lära sig att njuta av även det ”förbjudna” så länge man gör det med måtta. Att komma i balans med sin kost innebär att man kommer i balans med sig själv, och många upplever att ett hälsosamt ätande ger bättre självförtroende och ett lugnare psyke.

dante