Träning och hälsa

Träning och hälsa

Idag finns det otroligt många olika träningsformer och träningsrön. Det är väldigt kul att ”hälsotrenden” som man började prata om för ett par år sedan faktiskt håller i sig och utvecklas hela tiden. Detta för att det samtidigt talas väldigt mycket om människans nya stillasittande livsstiI. VI sitter mer på våra arbeten, åker mera bil eller kollektivtrafik istället för att gå eller cykla och vi umgås mer hemma i soffan med valfri serie på TV:n.

Många tycker ju att träning framförallt ska vara kul och detta verkar vara oavsett om det är träning för att gå ned i vikt, få bättre kondition, känna ruset efter ett hårt träningspass, bli starkare och orka mer eller definiera musklerna. Orsakerna till träningen kan vara oändliga för att träningen ska vara rolig. Däremot finns det flera som också menar att om träningen är för rolig och det går ganska lätt, så kanske det är dags att faktiskt börja utmana sig mer för att maximera träningen. Kanske lyfta lite tyngre, springa lite längre, avancera i sporten man utövar och så vidare. Då kanske man till och med tycker att det blir ännu roligare på sikt eftersom man ser och känner av att man utvecklas. Det kanske till och med kan vara så att man behöver ha ett långsiktigt mål! Är det att lyfta en viss vikt eller kanske kunna sluta med sina blodtrycksmediciner? You name it, sätt ett mål som känns viktigt för dig!

För många har hälsotrenden blivit tillfällen att faktiskt kunna engagera sig på heltid med att jobba med hälsa och träning. Det kan se ut på olika sätt genom att exempelvis arbeta som personlig tränare eller hälsocoach, jobba på gym eller med hälsoundersökningar. Det finns företag som https://medisera.se/ som erbjuder hälsokontroll genom blodprover online. Det är ju toppen, för det är ju bara att inse, även om man är engagerad i sin hälsa så kan det vara svårt att hitta tiden att komma iväg till sin husläkare som dessutom oftast bara arbetar dagtid på vardagar, precis som en själv! Medisera kan erbjuda blodprovstagning i hela landet men det går lätt att söka fram ett laboratorie i ens egna stad på deras hemsida genom att exempelvis skriva hälsokontroll stockholm så får man upp en kartvy.

För att säkerställa att den fysiska hälsan är på topp är hälsoundersökning att rekommendera, särskilt om man tränar mycket intensivt. Det viktigaste är ju dock att man själv mår bra när man tränar och att man känner att man orkar med sin träning. Tidningen Topp Hälsa har sammanställt en lista på aktiviteter och träningsformer om man behöver en utmaning. Så heja alla som fortsätter träna även om det kanske ibland är tungt, glöm inte bort att det faktiskt är och kan vara kul att träna och bry sig om sin hälsa!

dante