Plastikkirurgi – När träningen inte hjälper

Plastikkirurgi – När träningen inte hjälper

Vissa av oss tränar och tränar för att bli av med det där extra fettet runt magen, för att stärka rumpan eller för att få bort gäddhänget. Det finns mycket du kan göra själv för att tona och forma kroppen men vissa delar går faktiskt inte att punktträna så att de blir helt omgjorda. I de fallen kan en plastikoperation hjälpa.

Lägg in, ta bort, fyll ut

En person som har liten byst och vill ha större bh-storlek kan visserligen träna bröstmusklerna men det kommer inte ge dig en C-kupa om du från början hade A. Här gäller enbart ett besök på Citadellkliniken eller någon annan skönhetsklinik för att lägga in implantat. Detsamma gäller om du råkat få hängrumpa med åren och vill se ut som Kim Kardashian. Då får du helt enkelt fylla ut med kroppseget fett i form av en BBL eller ett rumpimplantat.

Har du tidigare vägt mycket men gått ner i vikt av träning vet du säkert att huden har tendens att bli slapp och sladdrig. Ingen träning i världen kan ta bort hängande buk eller slapp hud på låren. Ett kroppslyft är då att rekommendera men ju mer hud du ska ta bort desto större ingrepp och desto större och fler ärr får du. Skära bort hud är ett tufft ingrepp för kroppen och något du ska göra om det absolut inte finns någon annan utväg.

Ett alternativ till en bukplastik eller ett kroppslyft är att använda dig av stark laser som stramar upp hängande hud. Det är otroligt dyrt och måste göras i flera omgångar men det ger inga ärr alls och många blir faktiskt nöjd med resultatet.En sådan laser heter Fractional laser och används på stora skönhetskliniker. Jus större område som ska behandlas desto dyrare och mer omfattande.

Ett tips är att börja på ett mindre område som magen och se hur resultatet blir efter cirka 6 månader. Sedan kan du fortsätta om du tycker att det uppnådda resultatet var värt det.

dante