Träning för fettförbränning

Träning för fettförbränning

Hur ska man egentligen träna för att bränna mest underhudsfett? Det är en djungel på nätet när man letar efter svar på frågan. Svaret kan dessutom vara mycket enklare än vad många kanske tror.

Den bästa träningsformen

De flesta har nog insett att fysisk träning inte bara är bra för välbefinnandet, utan även ett viktigt verktyg för att bränna bort fett. Är man överviktig och bär runt några extrakilon kan träning spela en stor roll. Detta ska dock tas med en nypa salt. I grunden är dieten det viktigaste, men när den är i ordning kan några träningspass accelerera fettförbränningen. Tyvärr uppstår ofta ett fundamentalt problem då man tränar för att gå ned i vikt. Mer träning innebär att man behöver mer energi och därmed blir hungrigare. Därför är det inte ovanligt att träning, för just detta ändamålet, resulterar i en stillastående vikt, eller till och med oönskad viktuppgång. Lösningen ligger i att inte gå för hårt in i träningen. Antingen tränar man hårde men korta pass, eller lätta men längre pass. Att träna både intensivt och länge, kommer bara göra att man går in i en ond spiral av hunger och trötthet. Istället kan man se träningspassen som extra krydda till en bra diet, som i grund är det som kommer föra en till målet. Här är några tips för att lyckas.

  • Ska man använda träning som ett verktyg föra att gå ned i vikt, ska man sluta leta efter den perfekta träningsformen. Den bästa träningen är helt enkelt den träning som faktiskt blir av, vecka efter vecka. Avskyr man löpning väljer man helt enkelt något annat.
  • Man kan träna intensivt men hålla det till en halvtimme. Man kan träna lågintensivt men hålla igång upp emot en timme.
  • Att kombinera flera olika träningstyper kommer ha en bra effekt på fettförbränningen. Man bör även använda styrketräning för att behålla sin muskelmassa.
dante