Träna yoga utomhus

Träna yoga utomhus

Våren är här och det är dags att börja tänka bortom vinterjackan, mössan och vinterskorna. Solens strålar bjuder in till ett fridfullt träningsrum mitt ute i naturen. En av yogans stora fördelar är trots allt att du inte behöver speciellt mycket utrustning; på med träningskläderna och släng yogamattan över axeln så är du en bra bit på vägen. Yogan passar faktiskt utmärkt att kombinera med en promenad ute i skogen eller längs en sjö eller vid havet om du har turen att bo nära naturen. Om du bor i storstaden kan det bli svårare men även de största storstäder har trots allt parker man kan gå till för att få sin dos av naturen.

Fixa ett eget yoga-paradis på tomten

Om du har en egen tomt, terrass eller större balkong kan du skapa ett riktigt paradis att utöva yoga i. En fördel med svenska tomter är att majoriteten redan har gräs på marken, vilket blir en utmärkt grund att lägga yogamattan på och som även ger en grön och naturlig känsla. Hos buildor.se kan du dessutom hitta en utomhusdusch, så du kan fräscha upp dig eller svalka dig efter träningspasset. Där hittar du även fontäner som ger sinnesro och får det att låta som om du befann dig ännu längre bort från vardagsstressen. Då får du verkligen känslan av att vara ett med naturen, och önskar du göra det lite mer avskilt så kan du även välja att skärma av med en skärmvägg.

Yoga och naturen, en fullträff tack vare allemansrätten

Den svenska naturen bjuder på otroligt många platser som nästan skulle kunna vara skapta för ett yogapass. I skogen kan du bli ett med naturen och känna dig avskild från civilisationen. Trots att du inte befinner dig i ditt eget hem, kan du utan problem utöva yoga i din ensamhet och gömma dig för omvärlden. Kanske skulle du slå upp ett tält mitt i naturen och vakna till genom ett ordentligt yogapass med trädkronorna och himlen som utsikt. Om du inte har turen att bo i närheten av en vacker sjö eller det öppna havet, då kan det vara värt att överväga en sommarweekend för dig och din yogamatta.

Yogaresor

Vad sägs som att utöva yoga på Rhodos eller Kap Verde? Numera är yoga så populärt att man faktiskt kan hitta färdiga paketresor som är inriktade på yoga, sol och bad. För många kan det kännas som ett mycket tryggare alternativ än att själv boka in ett yogapass på resande fot i ett främmande land. På så vis kan du slå följe med flera yogaentusiaster eller bekanta dig med nya likasinnade samtidigt som du utforskar nya platser.

Förhoppningsvis hittar du lite inspiration ovan, så att du inte längre känner dig bunden till att utföra yogan inomhus eller där hemma. Du som gillar yoga har faktiskt alla möjligheter att utöva din träning var än du önskar, så dra nytta av det.

dante